Metaalbewerkingen bij de IJzershop

De IJzershop webshop is bedoeld voor het leveren van metalen en aanverwante materialen. Deze kunt u in sommige gevallen ook al via de webshop op maat bestellen. Heeft u echter een afwijkende maat of wilt u dat een materiaal wordt nabewerkt, dan willen we u vragen om een offerte aan te vragen. Hier wordt binnen een werkdag op gereageerd met een passende vrijblijvende offerte. Op deze pagina schetsen we een beeld van wat er mogelijk is bij de IJzershop.

Zagen

Kokers, strippen, buizen en andere profielen kunnen op maat worden gezaagd. Wij hanteren een nauwkeurigheid van een twéé millimeter en een zaagverlies van 4mm. Dit betekend dat wanneer u uit 2000mm een stuk van 1000mm zaagt, u een stuk van circa 996mm overhoudt. Dit geldt ook voor de online zaagfunctie.

Standaard wordt bij de IJzershop recht gezaagd. Wilt u echter het einde van het profiel onder een hoek zagen dan is dit mogelijk. De IJzershop kan profielen met een hoek tot 35 graden produceren. (Een scherpe punt van 35 graden is het scherpste wat mogelijk is).

Plaat zetten

Plaatmateriaal kunnen wij buigen om het onder een scherpe hoek te zetten. Dit wordt zetten genoemd. Soms wordt het ook kanten genoemd. De binnenkant van de zetting zal altijd een diameter van ongeveer 4mm houden vanwege de diameter van de zetbanktanden. De buitenkant van de zetting is afhankelijk van de diameter van het materiaal. Een dikkere plaat levert een rondere buitenkant op. Het is mogelijk om plaatmateriaal tot 4mm te zetten onder een hoek van 5 tot 90 graden met een nauwkeurigheid van +/- 1 graad.

Plaat knippen

Plaatmateriaal kunnen wij ook op maat knippen met een knipbank. Onze knipbank kan tot twee meter breed knippen en twee meter diep. Knippen kan tot 6mm dikte worden gedaan. Alle platen uit de IJzershop kunnen wij op maat knippen indien gewenst.

Lassen

Bij de IJzershop kan staal en roestvaststaal  worden gelast middels Mag/Tig. Bij het verbinden van twee materialen ontstaat er een kleine lasnaad bij de verbinding. Indien u een lasconstructie via de offerte aanvraagt wordt eerst gecontroleerd of dit wel mogelijk is. De IJzershop verzorg niet het laswerk aan dragende constructies zoals bordessen en trappen. Ook voor staalconstructies verzorgen wij geen laswerkzaamheden.

Boren

Bij de IJzershop beschikken wij over twee kolomboormachines die tot een diameter van 30mm kunnen boren.

Het maken van een constructie

Voor het idee van een constructie heeft de IJzershop van de kant van de klant informatie nodig. U kunt het ontwerp zelf grofweg tekenen, een rendering laten zien of een foto van een bestaand product dat op uw ontwerp lijkt tonen.

Aanleverformat indien technische tekening

De IJzershop werkt niet met 3d programma's zoals Solidworks, maar we kunnen zonder probleem 2D formats zoals .DXF en .DWG inlezen. De voorkeur gaat er echter naar uit om een .PDF of .JPG in te leveren.

Wat wij willen weten om een offerte prijs te geven

Op basis van uw idee doen wij een vrijblijvende offerte om de constructie te maken. Vaak vragen wij van te voren echter wel details omdat we anders geen passende offerte kunnen doen. Voordat wij een offerte kunnen maken hebben we de volgende dingen nodig:

Materiaalsoort: voor ons is het belangrijk te weten van welk materiaal u uw constructie wil maken. Staal, roestvrijstaal en aluminium zijn mogelijk bij de IJzershop. Staal is doorgaans het goedkoopste om mee te werken.

De hoofdmaten: hoe hoog is het product, hoe breed is het product, welke maat heeft dit gat, welke maten zijn voor u belangrijk. Deze elementen willen we allemaal in uw tekening beantwoord hebben. Dit proces doorlopen we samen, dus zelfs iemand met weinig ervaring is bij de IJzershop aan het goede adres. Wij stellen de vragen, u geeft de antwoorden.

De materiaalmaten: in de constructies die wij maken, maken wij altijd gebruik van de materialen die in de IJzershop gebruikt worden. Qua profiellengtes of plaatgrootte kunnen we vaak wel afwijken, maar stalen koker 41,2x43,7 bestaat niet. Daarom willen we graag dat u in uw tekening aangeeft met welke materialen (en welke maten hiervan) u wenst te werken.

Levertijd
Afhankelijk van de complexiteit van uw product zal deze binnen een bepaalde tijdsperiode worden aangeleverd. Producten met de complexiteit van producten zoals tafels, stoelen, etc. nemen bij de IJzershop meestal een levertijd van 1 a 2 weken in. Dit duurt wat langer omdat we altijd wel weer een ander project hebben lopen. De exacte levertijd wordt met u afgesproken op het moment dat u de offerte krijgt. Zodra de constructie is afgerond, krijgt u van ons bericht dat u het kan komen ophalen. Er is uiteraard ook de mogelijkheid tot versturen, maar hier is wel een meerprijs aan verbonden. Informeer hiernaar bij het vragen naar de offerte.

Menu

menu

Zoeken

Bekijk meer producten.
Er zijn geen producten gevonden

informatie